logo website

 

Over ons

Lyrae Automatisering bestaat - weliswaar regelmatig onder een andere naam - al sinds 1995 en houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met de automatisering van de binnenvaart. Ons paradepaardje is Stuwplan2000, wat later Stuwplan5000 is gaan heten en wat op korte termijn een waardige opvolger krijgt met StuwplanX.

Lyrae Automatisering is een klein zzp bedrijf, oorspronkelijk opgericht door de inmiddels wijlen Rob Luiten, en wordt momenteel gerund door zijn oudste zoon. Sinds 1995 leveren wij hét stuwageprogramma voor de containerbinnenvaart. We volgen de ontwikkelingen binnen de branche en de ICT nauwgezet en voldoen dan ook al sinds 15 juli 2015 aan de eisen die gesteld zijn door Rijkswaterstaat met betrekking tot melding via Bics versie 5.

Wij staan altijd open voor suggesties en wensen van onze klanten, we kunnen immers alleen maar hoogwaardige producten blijven leveren als we goed naar de gebruikers luisteren.


Onze producten zijn voor en mede mogelijk gemaakt door binnenvaartschippers.

Missie

Wij willen vanuit betrokkenheid een bijdrage leveren aan de optimalisering van de (container)binnenvaart. Dit doen wij door:

  • het maken van softwareapplicaties die voldoen aan de wetgeving, maar vanuit de wensen en behoeften die leven binnen de branche;

  • ons in te spannen voor het realiseren van één gestandaardiseerd bericht dat alle relevante informatie bevat en door alle partijen gebruikt wordt.waalhaven aqua myra

De Aqua Myra in de Waalhaven